Акценти
Начало / Политика / Нямаме притеснения за нашите назначения в региона, заяви областният на ГЕРБ Владислав Николов

Нямаме притеснения за нашите назначения в региона, заяви областният на ГЕРБ Владислав Николов

Владислав Николов

Ние нямаме никакви притеснения за направените от нас назначения в региона, защото нямаме случай на назначен от нас експерт, който да ни е посрамил. Това коментира днес пред медиите депутатът от ГЕРБ  и областен председател на партията в Плевен Владислав Николов по повод създадената към Парламента временната комисия, която ще разследва направените назначение по времето на Бойко Борисов

Владислав Николов подчерта, че тяхната парламентарна група е подкрепила създаването на комисията, като са предложили тя да обхване и срокът до края на октомври или края на ноември тази година. „Явно тройната коалиция има от какво да се притеснява във връзка с направените от нея назначения, защото отхвърли предложението ни”, коментира Владислав Николов и допълни, че ще изчакат резултатите на комисията, като за всеки един човек, за всяко едно назначение са готови да излязат с контрааргументи.

На пресконференцията Владислав Николов представи и медицински документ, който,според  него, поставя под съмнение възможността на новоназначената директорка на РЗОК – Плевен – д-р Пенка Костадинова,  да взема адекватни ръководни решения.  Николов запозна  журналистите със  заключение на двама независими психиатри, което самата д-р Костадинова е приложила към делото, заведено от нея през 2010 г. срещу уволнението й като зам.-директор на РЗОК – Плевен.

Владислав Николов  обърна внимание и на друг факт – че д-р Пенка Костадинова през 2011 г. е била прокурист на ДКЦ в Плевен, чийто собственик няколко пъти е осъждан за източване на Здравната каса.  „Точно в този период д-р Пепа Костадинова е била действащ зам.-директор на РЗОК – Плевен”, посочи Николов и изрази съмнение, че като директор д-р Костадинова ще подпомага отново това лечебно заведение да точи Здравната каса.

Той обяви, че конкурсът за директор на РЗОК – Плевен ще бъде обжалван от класираният на второ място в конкурса – досегашния директор на РЗОК Мартин Митев.

 

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...