Начало / Последни новини / Ново поражение за Владимир Петков и ТТС Рурщад в Германия

Ново поражение за Владимир Петков и ТТС Рурщад в Германия

Втора поредна загуба у дома допусна ТТС Рурщад /Херне/ с плевенчанина Владимир Петков в състава си. С нея пораженията стават четири от началото на сезона в мъжката Трета Северна Бундеслига на Германия по тенис на маса. В 11-ия кръг възпитаника на СКТМ Тетрон и съотборниците му отстъпиха с 2:6 на SV Браксведе. Изненадващото е, че само преди месец тима от Херне надигра противника си в залата му със същия резултат. Сега обаче бе без лидера си Койо Канамицу, който бе заменен от Мохамед Реза Акхлагхпасанд от Иран.

Петков изигра две срещи, които загуби. В първата на двойки заедно с Йохан Хагберг не успяха срещу тандема Балац Хутер/Дуайн Шварцер. Началото на сблъсъка не предвещаваше подобен развой. След равностойна битка гостите взеха първата част с 11:9. Оспорван бе и втория гейм, но плевенчанина и партньора му го спечелиха с 13:11. Третата част бе точка за точка, но двойката от Херне отстъпи с 10:12. Това явно ги сломи и в следващата записаха едва 2 точки за 2:11, което им костваше загуба на мача с 1:3. Със същия резултат Шварцер подчини на сингъл Петков. Двамата си размениха победите в първите два гейма с по 11:6. Пак с това съотношение тенесиста на гостите поведе с 2:1. Четвъртата част бе много напрегната и Владко я загуби с 12:14. От третия му мач срещу Максимилиан Диркс нямаше нужда, тъй като SV Браксведе вече си бе осигурил отборната победа.

В другата среща на двойки Акхлагхпасанд и Урош Гордич бяха безапелационни срещу тандема Йонг Ли/Максимилиан Диркс – 3:0. Вторият успех за ТТС Рурщад бе дело на четвъртата ракета Хагберг – 3:1 над Диркс. Останалите двубои завършиха с поражения за домакините: Акхлагхпасанд – 1:3 от Хутер и 0:3 от Ли. Гордич – по 1:3 от Ли и Хутер. Така последния мач на Хагберг с Шварцер се оказа излишен. Въпреки негативния резултат ТТС Рурщад запазва четвърта позиция във временното класиране, но вече с еднакви показатели – пет победи, два равни и четири загуби със SV Сиек. Лидер е TTC GW Бад Хам, следван от TuS Целе и Херта BSC Берлин.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...