Акценти
Начало / Общество / Новият плувен комплекс ще отвори в края на другата седмица

Новият плувен комплекс ще отвори в края на другата седмица

Басейн

Новият плувен комплекс до СОУ „Иван Вазов” ще отвори в края на другата седмица. Това информира на днешната редовна сесия на Общинския съвет в Плевен кметът проф. Димитър Стойков. Информацията беше изнесена във връзка с дебата по втора точка от дневния ред, касаеща прехвърляне на 30 хил. лева, предвидени за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки, за ремонта на подхода към новия плувен комплекс (13 000 лв) и за основния ремонт на улица „Метро“ (17 000 лв). Във връзка с темата Георг Спартански от БНД заяви, че ремонтите вече са извършени и Общинският съвет ще бъде ползван само като мокър печат.

Кметът поясни, че фирма „Инжстрой” е ангажирана със спешния ремонт на единия мост над р. Вит край Ясен и няма възможност да извършва строителство на повдигнати пътеки. Състоянието на моста се оказало по-тежко от първоначалната информация, предстои да се извърши спешно проектиране на нова плоча, което ще оскъпи ремонта с около 100 хил лева. Покритието ще бъде изпълнено с най-модерните технологии и „Инжстрой” вече е внесъл депозита за изливане на плочата. Скоро предстои и започване на ремонтни дейности по другия мост над реката, информира още кметът.

Спартански не прие аргументите на кмета и заяви, че едва ли целият ресурс на „Инжстрой” е ангажиран с ремонта на моста и няма хора, които да изградят пешеходните пътеки. Иван Дачев от БСП зададе въпроса толкова ли тези пари не можеше да бъдат намерени от друго място, вместо да бъдат за сметка на пешеходните пътеки. След дебата съветниците приеха предложението на кмета за прехвърлянето на средствата.

Още две точки към предварителния дневен ред гласуваха общинските съветниците, с което въпросите за обсъждане днес станаха 23. Допълнителните въпроси бяха внесени от кмета проф. Димитър Стойков. Едната точка се отнася за отпускане на допълнителни средства за училища със самостоятелни или слети паралелки с по-малко от 10 ученици в общообразователните училища в Община Плевен за обезпечаване на учебния процес извън определените по единни разходни стандарти за съответните дейности. Другата точка касае проект за прокарване на трасе на елпроводно отклонение по поземлен имот в землището на град Славяново.

В началото на днешната сесия, която по традиция започна с 15-минутно закъснение, общинският съветник Красимир Атанасов направи изявление, с което информира обществеността, че вече е общински председател на Земеделския съюз „Александър Стамболийски” в Плевен и е избран да защитава интересите на земеделците. „Земеделието е стратегически сектор, който е редно да бъде представен и в местната власт”, информира още Атанасов.

До 10 часа съветниците приеха 10 точки от дневния ред на днешното заседание.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...