Акценти
Начало / Крими / Водач без книжка разби Мерцедес в крайпътно дърво

Водач без книжка разби Мерцедес в крайпътно дърво

Неправоспособен 18-годишен младеж седнал зад волана на лек автомобил „Мерцедес” и подкарал с превишена скорост по централната улица на Долни Дъбник. Шофирането му обаче завършило с удар в крайпътно дърво и електрически стълб. Инцидентът станал на 6 август в 17.50 ч, съобщават от пресцентъра на полицията в Плевен. За щастие катастрофата се разминала без пострадали миновачи, а шофиралият колата младеж е с леки наранявания. Леко е пострадал и спътникът му – 15-годишен, също от Долни Дъбник. Момчетата са транспортирани до болницата в Плевен където са прегледани и освободени. Тестът за алкохол на неправоспособния водач е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицаите в Долни Дъбник са заловили и друг неправоспособен водач, който седнал зад волана и добре почерпен. Проверката е извършена в ранните часове на 5 август. Взетата на място проба от 21-годишния водач показала 1.33 промила алкохолна концентрация. По случая е образувано бързо производство, съобщиха от полицията.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...