Начало / Крими / Незаконен арсенал в две плевенски села разкриха полицаи

Незаконен арсенал в две плевенски села разкриха полицаи

Служители от районните полицейски управления в Долни Дъбник и Пордим при проверки  в Долни Дъбник и село Каменец са установили незаконно притежаване на оръжия и боеприпаси, съобщават от пресцентъра на МВР в Плевен. На 16 ноември по разпореждане на прокурор и с предварително разрешение  на съдия е извършена проверка в къщата на 55-годишен мъж в Долни Дъбник. Полицаите намерили пневматично оръжие в черен цвят, с дължина 1.08 метра с приклад, газово-сигнално оръжие  тип „пистолет“, двадесет и три броя патрони с различен калибър. Мъжът е криминално проявен и има два заявителски материала по чл.343 «б» за управление на МПС след употреба на алкохол и по чл. 128от НК за причинена тежка телесна повреда. Мъжът е осъждан и има  6 присъди по чл.339, ал.1 от НК – придобиване и държане на взривни оръжия и боеприпаси без разрешение, по чл.279, ал.1 от НК – незаконно преминаване през границата, по чл.205 от НК – присвояване и 2 съдебни дела на други държави.

На 16 ноември за времето от 12 часа до 14 часа е проведено претърсване на  адрес в село Каменец. Домът е обитаван от 68-годишен,  неосъждан. Установено е , че мъжът държи  и съхранява незаконно ловна пушка-едноцевка с патрон в цевта й. В същата стая са открити и иззети 6  патрона.
Незаконният арсенал е иззет и предстоят експертизи. Образувани са бързи полицейски производства за престъпления по чл. 339, ал. 1от НК.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...