Начало / Последни новини / На 21 август през 1993 година в България стартират залозите в играта Еврофутбол

На 21 август през 1993 година в България стартират залозите в играта Еврофутбол

На 21 август през 1993 г. в България стартират залозите в играта Еврофутбол. Еврофутбол ООД е първата и единствена частна букмейкърска къща в България. Създадена е в София на 6 октомври 1990 година. Първият тираж на bet за цяла България стартира 1993. На 18 февруари 2002 г. Еврофутбол сключва договор за партньорство с гръцката компания Интралот. Сделката е една от най- големите в частния сектор в България. Еврофутбол е пълноправен член на две големи международни организации – Световна лотарийна организация – WLA и Европейски лотарии.

Еврофутбол организира залози за футболни мачове и различни спортни събития. Те се приемат в местните букмейкърски пунктове, като се разпространяват специални брошури, с които играчите да се информират за предлаганите възможности за печалба. Букмейкърската мрежа на Еврофутбол включва над 700 пункта. Игрите включват залози на следните спортове: футбол, хокей на лед, баскетбол, бейзбол, Формула 1, Мото ГП, тенис, шахмат, световен рали шампионат, волейбол, американски футбол и други.

Компанията разширява своята дейност. Заедно с Държавна парично-предметна лотария организират благотворителен проект Печелиш и помагаш. Неговата основна цел е да подкрепя различни спортни, здравни, културни и социални каузи в страната. Част от мащабния проект Печелиш и помагаш са кампаниите Спорт срещу остеопорозата. Осъществените до момента от Печелиш и помагаш кампании са за: стипендии за деца сираци, приети във ВУЗ, изграждане на спортни площадки в отговор на стреса и агресията, организиране на пътуващи библиотеки за равен достъп до образование на хората с увреждания, подкрепа на децата на служителите в МВР, загинали при изпълнение на служебните си задължения и опазване на местното културното и фолклорно наследство.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...