Акценти
Начало / Икономика / На среща в Холандия ще представят анализ за състоянието на област Плевен

На среща в Холандия ще представят анализ за състоянието на област Плевен

област плевен карта

Анализ на състоянието на Плевенска област ще бъде представен по време на среща по проект  URMA /Градско-селско партньорство в метрополните зони/, която ще се проведе следващата седмица в община Енсхеде, регион Твенте, Холандия, информират от Областна администрация. Домакините са един от деветте партньори по проекта, сред които е и Областна администрация- Плевен, която на срещата ще бъде представена от двама външни експерти  – доц. Климент Найденов – ръководител и Елена Петрова – финансист.

На срещата ще бъде представена изготвената от експерти подробна информация за стратегиите за развитие на нашия регион, на разработените планове и програми на отделните общини и на възможностите за градско-селско сътрудничество. На базата на вече съществуващи проекти е подготвен анализ на възможностите за обединението им с цел по-добро финансиране и постигане на по-значими резултати. Програмата на визитата предвижда и организирано проучвателно посещение.

Проектът URMA стартира в началото на 2012 година и трябва да приключи в края на тази година. Неговата основна цел е да се намерят реални добри практики, които да се приложат в други региони, както и да се изработят предложения за подобряване на регионалните политики. Срещата на партньорите  е осма поред

.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...