Акценти
Начало / Общество / На протест срещу безконтролното нахлуване на бежанци излязоха днес в Плевен

На протест срещу безконтролното нахлуване на бежанци излязоха днес в Плевен

протестен митинг

На протестен митинг срещу безконтролното допускане на бежанци в страната ни излязоха тази вечер представители на 13 политически партии и граждански организации. На централния площад в града се събраха близо 200 протестиращи, които приеха протестна нота, адресирана до председателя на Народното събрание, до президента, до министър.председателя и до областния управител на Плевен.  Тя беше прочетена от  Валери Илиев от „Граждански контрол” – Плевен.

 „Ние, долуподписаните организации и граждани на град Плевен, остро протестираме срещу обстоятелствата в България, свързани с безконтролното нахлуване на емигранти през границата ни с Турция, се казва в протестната нота. В нея се настоява за „незабавно възстановяване на загражденията по границата, за да се спре потокът към България”. Протестиращите се обавиха за плътно затваряне на зелената граница с Турция, увеличаване числеността на Гранична полиция и разполагане на жандармерия около центровете за настаняване на бежанци. И още се настоява за изготвяне на спешна стратегия за навлизащите и вече навлезлите незаконно емигранти на територията на Република България.

Протестната нота съдържа и още една точка, отнасяща се до проблема със закупуването на български земи от чужденци. Протестиращите одобриха решението на Народното събрание от сряда, с което мораториумът върху придобиването на земя от чужденци беше удължен до 1 януари 2020 г. Но категорично заявиха, че са готови нови протестни действия, ако то евентуално бъде отменено.

В протестната нота се настоява  за провеждане на референдум, свързан с този важен за всички българи въпрос и извършване на необходимите законови промени, които да запазят българската земя.

Документът е подписан от Сдружение „Генерал Иван Винаров”,Национален съюз „Безопасност и охрана”,. Клуб по лека атлетика „Спартак” – Плевен, ВМРО – БНД – Плевен, Граждански контрол – Плевен, Инициативен комитет с искане оставката на кмета, Национална асоциация сигурност, Съюз на ветераните от войните,  ПП Българска левица,  Областен съюз на Земеделските кооперации,  Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“, НАЗА – ПЛЕВЕН. На протестния митинг се присъедини и ПП „Нова зора”.

SAM_1348

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...