Начало / Икономика / На информационна среща представят интерaктивни терминали за търсене на работа

На информационна среща представят интерaктивни терминали за търсене на работа

бюро по трудаНа 5 март в Плевен ще се проведе информационна среща, на която ще бъдат представени възможностите за гъвкаво информационно обслужване тип „едно гише” на търсещите работа посредством електронни услуги, предлагани от Агенцията по заетостта, информираха от Бюрото по труда в Плевен. Срещата е по проект „Модернизиране на системата за представяне на услуги” на Агенцията по заетостта. С  проекта се прави опит за насърчаване включването на обезкуражените и пасивни безработни лица, като се прилагат съвременни технологии.

Чрез ползването на обществените терминали /киоски/ безработните и заинтересованите  ще получават достъп до информация за обявените в Агенцията по заетостта свободни работни места в страната, както и за тези, обявени в мрежата EURES. Освен това ще може да се получи информация за подходящи обучения, а също за действащите в момента мерки, програми и проекти за работодатели.

Регистрираните в Бюрото по труда ще могат да проверяват  личния си график за посещения и  срещи с трудовия си посредник, да следят за обявени подходящи работни места или  обучения, както и да получават информация от служители на бюрото по труда. Чрез киоски е достъпна възможността да се заявяват персонални услуги за информиране чрез електронна поща и/или SMS известяване.

В момента системата на обществените терминали – общо 108 в страната, се тества.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...