Акценти
Начало / Общество / Националният поход „По стъпките на Левски” тръгна от паметника на Апостола в Плевен

Националният поход „По стъпките на Левски” тръгна от паметника на Апостола в Плевен

С тържествена церемония пред паметника на Васил Левски в Плевен беше дадено началото на Националния туристически поход „По стъпките на Левски”.  Голяма група  от плевенските участници се събраха в 18.30 ч вчера пред паметника, за да отдадат почит пред Апостола и да си пожелаят „на добър час” в изпитанието, което им предстои.

Този поход не е само изпитание за физическата издръжливост, в него са заложени и интелектуални предизвикателства, каза в обръщението си към походниците Васил Копчев, председател на Общински комитет „Васил Лавски” и главен ръководител на похода.  Учете се да живеете заедно, да си помагате и се допълвате, заложете на това, което ви обединява, а не на това, което ви разделя, заръча им той, припомняки им думите на Чърчил, че човек съществува от това, което получава, а живее от това, което дава.  Помнете, че Апостолът е онзи могъщ субективен фактор, който обединява българите, каза още Васил Копчев.

Към пожеланията за успех се присъедини и кметът проф. Димитър Стойков и Жана Соломина, представител на преподавателите и студентите от университета в Санкт Петербург, които за трети път се присъединяват към похода.

Освен тях участници ще има още от Варна, Видин, Бургас, София, Никопол, които в седем лъча  ще  преминат билото на Централен Балкан, за да се включат в тържедствата по повод рождението на Васил Левски в неговия роден град Карлово.

Церемонията завърши с полагане на цветя пред паметника на Васил Левски. Цветя положи и едногодишната Юлиана, която ще е най-малкият участник в похода.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...