Начало / Здравеопазване / Националната кампания за мъжко здраве „Отиди на преглед“ със среща и в Плевен

Националната кампания за мъжко здраве „Отиди на преглед“ със среща и в Плевен

Националната кампанията за мъжко здраве “Отиди на преглед” на Българското урологично дружество ще премине и през Плевен. Това ще се случи на 3 ноември, като определеното място за провеждане на инициативата е клуб на хората с увреждания „Пенсионера“, който се намира на ул. „Данаил Попов“ 2. Това е и последната предвидена на този етап спирка от кампанията.
Припомняме, че сред първите градове, включени в начинанието, е Червен бряг. Именно от там стартира и една от първите информационни срещи от инициативата, които ще се проведат през септември. На тях уролози ще говорят за заболяването доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ) и ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им. Срещата в Червен бряг е предвидена за 16 септември, сряда, от 15:00 часа в пенсионерския клуб на ул. Търговска №812.
Целта на кампанията “Отиди на преглед” е да се насърчат мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ и да не се опитват да се лекуват сами.
ДПХ е доброкачествено заболяване на простатната жлеза. То се изразява в увеличаване на простатата, която започва да притиска пикочния канал и се създава неудобството при уриниране. Стесняването на уретрата и остатъчната урина в мехура причиняват оплакванията, съпровождащи заболяването. Честото ставане на мъжете нощем, проблеми при излизането навън, ако се наложи да се ползва тоалетна – тези и още други неудобства се дължат именно на това заболяване.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...