Акценти
Начало / Спорт / Национален център по скокове на батут откриха в Плевен

Национален център по скокове на батут откриха в Плевен

зала батут

Председателят на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров и кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков откриха днес реновирана спортна зала, която ще се използва за Национален център по скокове на батут. На церемонията присъства директорът на Дирекция в Министерство на спорта Виолета Нинова. Залата се намира в „Балканстрой” и до ремонта дълги години не беше използваема. След разговори между председателя на федерацията и кмета, залата е отдадена под наем на клуба по скокове на батут в Плевен, който със средства от федерацията е извършил цялостен ремонт. Подменена е дограмата и е поставено ново осветление. Боядисани са стените и е поставена нова настилка и климатици, с които ще се отоплява помещението. Ремонтът е на стойност 50 000 лв., а федерацията е осигурила оборудване за залата – нови батути и специална пътека, всичко на стойност 150 000 лева. „С новата придобивка Плевен има възможността да се превърне в международен център за подготовка на елитни състезатели в този олимпийски спорт”, обясни г-н Димитров. И не скри надеждите си, благодарение на новата база, плевенчанинът Антоан Ван да се подготви за Олимпиадата в Рио де Жанейро и да е нашият представител на следващите Олимпийски игри.

На церемонията, на която тримата официални лица прерязаха лентата на новата придобивка, а кметът по стара традиция лисна менче с вода, присъстваха и представители на клуба по скокове на батут. За първи път в нашия град бе партньорът на Антоан Ван в синхронните скокове – Георги Илиев. Двамата демонстрираха на гостите красотата от изпълнението в синхрон на различни елементи. В демонстрациите се включиха и други момчета от плевенския клуб, с треньор Тони Русев.

зала батут

На откриването на новото съоръжение за спорт в Плевен присъстваха и двамата председатели на плевенския клуб – доскорошният – Радмила Славчева, и настоящият– Ивайло Лазаров, както и представители на общинска администрация и гости.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...