Акценти
Начало / Общество / Национален информационен ден за осиновяването ще се състои в Плевен

Национален информационен ден за осиновяването ще се състои в Плевен

деца

Национален информационен ден за осиновяването ще се състои на 26 септември в Плевен, информират от пресцентъра на общинската администрация. Домакин на проявата е Центърът за обществена подкрепа (ЦОП) при Община Плевен, а организатори са Българската асоциация осиновени и осиновители (БАОО) и Национална мрежа за децата (НМД).

Доставчик и управляващ орган на социалната услуга „Център за обществена подкрепа” е Община Плевен. Основната цел на Центъра е да подобри качеството на живот на децата в семейната и социалната среда, като предостави качествени социални услуги, които да отговарят на потребностите и да са достъпни за всяко дете в риск и неговото семейство.

Първият Национален информационен ден за осиновяването паралелно в 15 града в страната има за цел да насочи общественото внимание към темата за осиновяването, какви са предизвикателствата пред него, какво може да бъде променено, къде и как родителите и кандидат-осиновителите могат да получат подкрепа.

В същия ден ще се представи дейността на ЦОП в подкрепа на осиновяването, като по този начин се осигури възможност на повече хора – граждани, родители, осиновили деца, кандидати за осиновители и осиновени млади хора, да получат консултация за вълнуващите ги въпроси, както и при желание да сформират групи за взаимопомощ.

Отварянето на пространство за разговори, както със специалисти, така и в семейството, предоставя възможност за формиране нагласа за толерантно, хуманно и цивилизовано отношение към осиновяването.

Поканата е насочена към представители на медиите, професионалисти, граждани, родители, осиновили деца, кандидати за осиновители и осиновени млади хора. Откриването на форума е 8. 45 ч., като ще се състои и пресконференция. От 9.00 ч.-12.00 ч. и 13:00 ч.-16:00 ч. ще се проведат консултации по осиновяването: Въпроси свързани със законодателната рамка на процедурата по осиновяване – консултант: социален работник Анна Ковачева, среща с психолога Галина Прокопова и прожекция на филм за осиновяването.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...