Акценти
Начало / Общество / Насрочиха нова дата за първо общо събрание на кредиторите на “Рубин” АД

Насрочиха нова дата за първо общо събрание на кредиторите на “Рубин” АД

Първото общо събрание на кредиторите на обявения в несъстоятелност стъкларския завод “Рубин” АД беше отложено за нова дата. Събранието трябваше да се проведе на 11 януари, за да избере постоянен синдик и да определи неговото възнаграждение.

Отлагането беше решено след обсъждане на въпроса дали следва да се допуснат до участие в работата на общото събрание двама на кредиторите на “Рубин” АД. Съображенията на председателстващия събранието за отлагане са свързани и с липсата на заверено от синдика извлечение от търговските книги на длъжника, което да е представено, заедно с изготвения от синдика списък по чл.668 ал.1 от Търговския закон, допълват от пресцентъра на Окръжния съд. Изискването произтича от необходимостта да се свери дали този списък отговаря на отразеното в търговските книги.

Около 4 000 лв. само са разноските на съда за превод на документите, които се връчват на чуждестранните кредитори. В момента има и назначен със съдебно решение временен синдик. Тепърва, след избирането на постоянен синдик, той ще трябва да подаде списък на приетите вземания, ще се изчислява и масата на несъстоятелността.

Поради тези съображения първото общо събрание на кредиторите беше отложено за 28 януари от 15,00 часа. За тогава следва синдикът да представи заверено от него извлечение от търговските книги на длъжника, както и актуален списък на кредиторите според търговските книги.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...