Акценти
Начало / Спорт / Най-бързият бегач Павел Танковски от Койнаре: Ще се боря докрай на шампионата в Добрич, но конкуренцията е много силна

Най-бързият бегач Павел Танковски от Койнаре: Ще се боря докрай на шампионата в Добрич, но конкуренцията е много силна

Павеел ТанковскиНай-бързият бегач в страната – Павел Танковски,  от  СКЛА „Спартак” –  Койнаре, се подготвя за поредното си участие на национално ниво – Национален шампионат за юноши и девойки, който започва след ден в Добрич. Шампионът  на България на 800 и 1 500 м  за момчета под 16 години бе определен за атлет на клуб “Спартак” – Койнаре за 2014 г.  Състезателят определя изминалата 2014 г. като много успешна, през която е постигнал много добри резултати.

 – Какво постигна през изминалата година?

-Станах шампион на България на 800 и 1500м  в зала и на открито, аационален вице-шампион на 2000м стипълчейз за юноши младша възраст и сребърен медалист от Националният шампионат по крос кънтри.

Кой те подкрепя по време на подготовката и състезанията?

– Хората, които ме подкрепят са страшно много. Най-голяма подкрепа ми оказват семейството, приятелите, треньора и приятелката ми.

Предстой ти Национален шампионат. Как си ден преди състезанието в Добрич?

– Благодаря, добре съм. Състезанието е едно от най-важните за годината, тъй като  на него се определят шампионите на България в зала. Събират се най-добрите лекоатлети от цялата страна и се състезават в съответните дисциплини.

С какви очаквания заминаваш за Добрич?

– Очаквам да се представя максимално добре.Ще дам всичко от себе си. Много хора очакват да се представя на ниво и се надявам да не ги разочаровам.

Очакваш ли отново да се качиш на върха на стълбичката?

-Преди бягането нищо не мога да кажа.Никога не можеш да знаеш със сигурност какво ще стане, зависи от много неща.Тази година конкуренцията е много по-висока,тъй като бягам и с 1 година по-големи от мен. Както казах ще се боря до край и каквото стане.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...