Акценти
Начало / Спорт / Най-бързият бегач в страната Павел Танковски се готви да завоюва следващия си златен медал

Най-бързият бегач в страната Павел Танковски се готви да завоюва следващия си златен медал

Павел Танковски

Най-бързият бегач в страната Павел Танковски се готви да завоюва следващия си златен медал, информират от Община Червен бряг. Натрупал достатъчно рутина и самочувствие, Павел е амбициран да се пребори за златото в Традиционните лекоатлетически пробези в град Койнаре наесен, организирани в памет на Димитър Върбанов (Митето).

Миналата седмица лекоатлетът от Койнаре стана причина малкото градче да се споменава в редица спортни сайтове и медии. Павел Танковски бе обявен за най-бързия бегач в страната, тъй като на проведения в Сливен Национален шампионат по лека атлетика той дублира титлата си от дисциплината на 1500 м като този път грабна и златното отличие на 800 м.

Танковски, който беше шампион на 800 м и 1500 м за възрастта си в зала през февруари, този път доказа отличната си спортна форма и при далеч по-голямата конкуренция в Сливен. В оспорвана надпревара с над 40 състезатели в неговата възрастова група, той успя да спечели и първия си златен медал на сливенския стадион „Хаджи Димитър” с време от 4:26.05 мин.

Председателят на СКЛА „Спартак” Данаил Ненков се гордее, че въпреки крехката възраст, момчето вече се състезава и с далеч по-големите от него при юношите младша възраст, където пък е сребърен медалист на 2000 м с препятствия, като резултатите му са едни от най-добрите, постигани в последните няколко години. Треньорът му твърди, че само за една година младият лекоатлет е успял да донесе за своя клуб над 25 медала от различни първенства.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...