Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Близка фирма до ГЕРБ ли кастри дърветата в центъра на Плевен?

Найден Зеленогорски: Близка фирма до ГЕРБ ли кастри дърветата в центъра на Плевен?

n.zelenogorski_2008

„Как се случва така, че в Плевен работят само чужди фирми? Вярно ли е, че една близка фирма до ГЕРБ кастри дърветата в центъра на града, и то без да разбира достатъчно от това? Как по време на нашето управление работеха плевенски фирми?” Тези въпроси зададе по време на днешното редовно заседание на Общинския съвет Найден Зеленогорски, съветник от група “БНД – Обединена десница”, непосредствено след отчета за дейността на общинското дружество „Паркстрой” ЕООД.

43 хиляди лева е чистата печалба на дружеството за миналата 2013 г. В него работят 95 души, като средната месечна заплата е 676 лева, информира управителят Красимир Петров. Приходите са 676 хиляди лева, като се формират от дърводелска работилница, цветарски магазин, Градински център и др.

„Дружеството е брутално атакувано. Водят се съдебни дела от видинската фирма „Титан” спрямо нас, което спря дейността ни от 1 януари тази година и до края на май няма да заработим. 95-те служители са на улицата”, сподели основният проблем Петров. И поясни, че фирмата, която води дела, е участвала заедно с тях в обществена поръчка за дейности по озеленяване на публични площи в Плевен. Комисията за защита на конкуренцията се е произнесла в полза на плевенското дружество. Последното насрочено дело е на 12 май във ВАС, след което може да се очаква развръзка за дружеството, информира Петров.

DSCN7450

Георг Спартански от “БНД – Обединена десница” изтъкна, че плащанията от страна на Община Плевен за извършените дейности обикновено се бавят и се извършват в последния момент, което затруднява много дейността на дружеството и зададе въпроса дали се водят разговори за ритмично подаване на средствата.

Готова продукция за 170 хил. лева в Градинския център не може да реализира фирмата в момента. Търсейки начин да създаде работа за служителите си, Петров дори изготвил предложение за извършване на дейностите по кастрене на дърветата в центъра на Плевен. Това обаче няма как да стане, тъй като проектът за ремонт на площада не допуска подизпълнител, обясни зам.-кметът Трифон Иванов.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...