Акценти
Начало / Общество / Над 500 души чистиха в Община Гулянци

Над 500 души чистиха в Община Гулянци

511 души от град Гулянци и всички села в общината излязоха и дадоха своя принос в почистването на родните си места в съботния ден по време на националната кампания за почистване на България.

Като най-мащабни се откроиха акциите, организирани от общинска администрация и кметствата с участието на над 200 служители и работници. С дружни усилия те почистиха зелени площи на входовете и изходите на град Гулянци, кв. Махмудица, както и гробищния парк в града и дигата по поречието на р. Вит, уточняват от местната администрация. В рамките на кампанията бяха почистени зелени площи на входа на село Крета, около античното селище и музей Улпия Ескус в с. Гиген, пасища и мери в землището на с. Дъбован, района на битовите чешми в с. Милковица. В село Загражден група от 30 доброволци – жители на селото, заедно с кмета Росен Бешев събра огромно количество отпадъци от живописния район около пътя за пристанището.

Близо 150 жители на Гулянци откликнаха на призива на общината и с ентусиазъм се включиха в акцията. Те почистиха и оформиха градинките в околоблоковото пространство на бл. №3 и десетки улици на града. Особено активни в акцията тази година бяха децата. Групата за младежки инициативи „Светлина” и техният ръководител Емилия Кръстева участваха в акцията на общинска администрация и чистиха рамо до рамо с кмета Лъчезар Яков, зам.-кмета Паскал Пиличев, секретаря Мариана Трифонова и десетки служители. По-късно младите хора почистиха и двора на родното си училище, окопаха и варосаха  дръвчетата.

Много по-масова бе акцията на ОУ „Христо Ботев” с. Милковица. 90 души – ученици, учители и обслужващ персонал, почистиха двора и района около училището.

Не организирано, а като доброволци към групата от общински работници, почистваща залесен терен на изхода на град Гулянци, се включиха десетина деца от съседната улица. С желание и ентусиазъм те работиха заедно с възрастните, за да оставят след себе си едно чисто и прекрасно място за игра.

И тази година целият състав на Районната противопожарна служба в Гулянци се включи в акцията и почисти района около сградата, в която се помещават.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...