Акценти
Начало / Общество / Над 40 известни на полицията купувачи на гласове в Плевенско поставени под наблюдение

Над 40 известни на полицията купувачи на гласове в Плевенско поставени под наблюдение

IMG_1726

Списък с над 40 лица, за които има данни, че са организирали продажба на гласове на предишните избори, са изведени в списък и са поставени под наблюдение. Това съобщи на пресконференция днес директорът на Областна дирекция на МВР – Плевен главен инспектор Йордан Каменов на пресконференция във връзка с предприетите от ОДМВР – Плевен мерки  за опазване на обществения ред и противодействие на престъпленията  против политическите права на гражданите при подготовката и провеждането на предстоящите избори за 43-то Народно събрание.

Той информира, че с охраната  на всичките 375 изборни секции в региона ще бъдат пряко ангажирани 530 служители. Назначени са и групи, включващи 35 служители, които пряко ще бъдат ангажирани с произшествия  и сигнали за корупция на гласове.

В Областната дирекция на МВР – Плевен е създаден щаб във връзка с предстоящите избори. Сформиран е и междуведомствен щаб, в който влизат представители на полицията, прокуратурата и ДАНС за бързо и адекватно отреагиране на сигнали за извършени престъпления, свързани с купуването на грасове и нарушаване на изборния проце

До този момент в Областната дирекция на полицията в Плевен е постъпил саво един сигнал за купуване на гласове, който след проверка се оказал недействителен, съобщи Йордан Каменов.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...