Акценти
Начало / Последни новини / Над 300 ориентировачи идват в Плевен за купа „3 март“

Над 300 ориентировачи идват в Плевен за купа „3 март“

Над 300 състезатели от 36 клуба ще участват в традиционната надпревара по лятно ориентиране за купа „3 март“, която ще се проведе тази неделя /3 март/. Състезанието, чийто организатор е плевенският клуб Север /към туристическо дружество „Кайлъшка долина“/ води началото си от 80-те години на миналия век. Започва като градско съревнование между училищата и през годините се трансформира в традиционно национално.

Сега битките ще са в 14 възрастови групи /от 10 до 65 г./ за жени и мъже плюс OPEN. Прогнозите сочат, че състезанието /индивидуално и отборно/ ще е класно. В Плевен ще са ориентировачите на най-силните български тимове.

Домакините залагат на 34 свои възпитаници във възрастовите групи от 10 до 40 години. /По-възрастните ще са ангажирани с организацията по провеждането./ СКО Север очаква силно представяне от Лиляна Маринова /Жени 21 Елит/, Никола Иванов /М20/, Калоян Иванов и Здравко Колев /М 16/. В миналогодишното издание плевенския тим разби конкуренцията, завършвайки със 17 медала – 5 златни, 8 сребърни и 4 бронзови.

Трасето на тазгодишния старт е в околностите на с.Къртожабене /началото на екопътека „Чернелка“/ , намиращи се на 12 км югозападно от град Плевен. Предстоящата надпревара ще се проведе с подкрепата на Община Плевен, кметство Къртожабене, Логатор ЕООД и Илина ООД.

Стартът е в 11:00 часа. Награждаването след 14:00 часа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...