Начало / Крими / Над 270 кг цветни метали откриха в незаконен пункт в Чомаковци

Над 270 кг цветни метали откриха в незаконен пункт в Чомаковци

метали
Проверки на пунктове за изкупуване на черни и цветни метали на територията на Община Червен бряг са извършили полицаи на 21 май за времето от 11 часа до 16 часа. В частен имот, представляващ промишлено-стопанска база в землището на село Чомаковци, са открити обгорени медни проводници, поставени в зеблени чували, нарязани медни проводници, действащ електронен кантар за измерване, части от МПС, регистрационни табели от МПС, както и разнородни отломки и отпадъци от черни и цветни метали.
В стая за почивка са открити в оригинал 2 износни бележки и прилежащи към тях 3 кантарни бележки, издадени от фирма със седалище град София. От базата са иззети 25 медни проводници с гумена обвивка с дължина 2 метра всеки и със сечение 20 мм., 27 зеблени чували, съдържащи обгорен многожилен меден проводник с общо тегло около 270 кг. Пунктът е ползван и стопанисван от 30-годишен от село Попица, област Враца. Уведомен е прокурор. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...