Начало / Общество / Над 150 хористи ще запеят днес в Плевен химна „Върви, народе възродени”

Над 150 хористи ще запеят днес в Плевен химна „Върви, народе възродени”

Над 150 хористи от 10 хорови формации днес ще се съберат, за да изпеят заедно химна „Върви, народе възродени”. За първи път в Плевен празничната програма за 24 май ще има такъв акцент, който е с мото „Да запеем заедно химна на Светите братя”. Общински хор „Гена Димитрова”, хорът на Северняшкия ансамбъл, хор „Звъника”, хорът на ансамбъл „Нашенчета” и още четири училищни състава и три читалищни ще пеят в 11.40 часа на площад „Възраждане”.

Началото на празничната програма по повод 24 май е в 10.30 ч на площад „Стефан Стамболов”. От там ще тръгне шествие на ученици, студенти, учители и представители на културните институти в града. Шествието, предвождано от Общинския духов оркестър, ще стигне до барелефа на светите братята Кирил и Методий на сградата на Съдебната палата. В 11 часа там ще се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя.

В 12.30 часа в Арт център Плевен кметът Георг Спартански дава традиционния прием по повод Деня на славянската писменост и култура, на който ще връчи награди на изявени просветни дейци, деятели на културата и журналисти.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...