Акценти
Начало / Образование / Награди „Най-добър студент” ще бъдат връчени в навечерието на 24 май на студенти от Медицинския университет и Педагогическия колеж

Награди „Най-добър студент” ще бъдат връчени в навечерието на 24 май на студенти от Медицинския университет и Педагогическия колеж

Академичните общности на Медицинския университет – Плевен и Педагогическия колеж към ВТУ24 май „Св. св. Кирил и Методий“ ще отбележат съвместно 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тържественото честване на празника е под надслов „Гласовете ви чуваме“ и ще се състои на 20 май 2014 г., вторник, от 14 ч в зала „Магнум“ на Втора клинична база, съобщиха от Медицински университет – Плевен.

След приветствията на ректора на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов и на директора на Педагогическия колеж – доц. д-р Росица Димкова,  ще бъдат връчени наградите „Най-изявен студент 2014” на български и чуждестранни студенти от двете висши училища, показали забележителни резултати в учебната и научната дейност.

Празникът ще продължи с концерт на младите таланти от хор „Звъника” под диригентството на Ваня Делийска. Във фоайето пред зала „Магнум” ще има изложение на книги от съвременни български автори.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...