Акценти
Начало / Здравеопазване / МЦ Екзакта Медика  Плевен – 15 години водещо място в специализираната  извънболнична помощ

МЦ Екзакта Медика  Плевен – 15 години водещо място в специализираната  извънболнична помощ

МЦ Екзакта  Медика  е едно от първите   в гр. Плевен частни медицински  заведения  за  специализирана  извънболнична помощ. Центърът е създаден през 2002г.

През изминалите 15 години,  на базата на професионализма на специалистите  в центъра, на високоспециализираната  лабораторна диагностика, съвременна  модерна апаратура и високо качество на предлаганите услуги  МЦ Екзакта  Медика  се утвърди като водещо лечебно заведение в Плевен и региона. Даказателство за това са  и двете успешни   акредитационни процедури   на центъра  през 2007 и 2014г.,  при които  е  получена  отлична оценка  от МЗ.

Медицинският Център  е разположен  в разширената  централна  част на гр Плевен в непосредствена  близост до Университетската болница „Г. Странски”.  В  последните три –четири години се разкриват   допълнителни  филиали в гр. Плевен, в гр. Левски и гр. Долни Дъбник.

 Основната дейност на центъра е извършването на пълна гама  изследвания –клиниколабораторни, микробиологични, вирусологични, паразитологични. Лабораториите са оборудвани с най-ново поколение апаратура, използват се сертифицирани реактиви и консумативи .Екипът на центъра се състои от високо квалифициран и мотивиран персонал, чиято цел е предоставянето на надеждни и точни резултати от извършените изследвания. Ръководители на лабораториите са хабилитирани лица , с дългогодишен опит  в  научната  и  практическата  медицина.       Екзакта Медика  е първата лаборатория в Плевен, която започва изследването  на  редица  високоспециализирани  показатели : – като  вит. Д., паратхормон, кортизол, инсулин, вит.В12 , феритин , маркери за хепатит В и С, инфекциозна мононуклеоза, човешки папилома вирус и др.  От юни 2017 г. в лабораторията на центъра работи единственият за региона лазерен апарат за изследване на  бактерии и клетки в урината, който позволява при липса на бактерии да се получи експресен резултат в рамките на 1 час. Лабораторните лекари на центъра осъществяват консултации на пациентите и интерпретация на  готовите им  резултати. Чрез информационната система от 2010 г. пациенти и лекари имат възможност за получаване на резултати по интернет.

 

В МЦ Екзакта  Медика  функционират  и специализирани лекарски  кабинети  по гастроентерология,  кардиология, акушерство и гинекология, ендокринология, педиатрия  и др. В тях работят доказани лекари професионалисти.. Извършват се високоспециализирани функционални изследвания като  ехокардиография, холтер ЕКГ, холтер за кръвно налягане, натоварване с велоергометър., женска консултация с кардиотокографско проследяване на бременността, ехография на коремни органи, щитовидна жлеза, гърда , горна и долна ендоскопия на гастроинтестиналния тракт и др.

В   Медицинският Център се обслужват както здравно осигурени лица с направления по здравна каса , така и пациенти на платен прием. Извършват се и комплексни профилактични прегледи и изследвания по договор с работодатели и служби по трудова медицина. Лечебното заведение обслужва и пациенти по договор със здравноосигурителни фондове като ‘‘Дженерали‘‘, „Закрила” и др.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...