Акценти
Начало / Спорт / Мотоциклетни и автомобилни емоции очакват зрителите в Плевен

Мотоциклетни и автомобилни емоции очакват зрителите в Плевен

супермото-Долна-Митрополия

Вторият кръг от Европейския шампионат по супермото и третият кръг от Източноевропейския шампионат на писта, както и Националният шампионат по автомобилизъм на писта (затворен маршрут) ще се проведат на 14 и 15 юни на мотопистата в Долна Митрополия, информират от Българската федерация по мотоциклетизъм. „Благодарен съм на БФ по мотоциклетизъм, защото благодарение на хората от федерацията зрителите в Плевен ще могат да видят и най-добрите ни състезатели по автомобилизъм. По време на мотоциклетните надпревари ще проведем и 2-я кръг от националния шампионат по автомобилизъм на писта – затворен маршрут. Уверен съм, че в бъдеще ще развием отличната съвместна работа и тепърва ще реализираме успешни проекти заедно“, заяви новоизбраният председател на БФ по автомобилизъм Владимир Илиев.

За трети път най-бързите асфалтови пилоти на две колела ще се срещнат с най-бързите пилоти на четири колела, като новоизбраният председател на УС на БФАС Владимир Илиев успешно продължава тази положителна бензинова традиция, която е радост за окото и ухото на моторния фен вече втора година.

32 автомобилни състезатели за подали към момента заявка за участие в три серии –  спорт, туринг и макси. За автомобилните състезатели това ще бъде вторият кръг от шампионата, като първият кръг се проведе преди повече от месец в началото на май във Велико Търново. Този път пистата в летищен комплекс „Долна Митрополия“ ще предложи на състезателите нова конфигурация, съдържаща 11 леви и 11 десни завоя, 70% по пистата за мотоциклетите и 30% по пистата за СуперМото.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...