Акценти
Начало / Общество / Младежи ще се обучават на безопасен интернет в Италия

Младежи ще се обучават на безопасен интернет в Италия

ОбзорАрт

Новият международен младежки проект „Да научим техниката” на Сдружение „ОбзорАрт“ – Плевен, който е подкрепен финансово от програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, стартира на 1 юли, информира на пресконференция вчера Мила Пендичева, председател на „ОбзорАрт”. Инициативата дава възможност на младежи на възраст от 18 до 30 години от 4 държави да  придобият нови компетенции за безопасно и модерно използване на информационните технологии, както и за екологично и икономично изграждане на мрежи между организации с общи цели.

Проектната идея е на младежи-доброволци от „ОбзорАрт“. Тя е представена на Младежка конференция в Ерзурум, Турция, в края на миналата година и е подкрепена от четири неправителствени организации от Армения, Турция, Италия и Чехия. Водеща организация по проекта е Италия, като дейностите ще се проведат в края на септември в град Ачиреале в Сицилия. Всяка държава участват с екип от 6 младежи (при равнопоставеност на половете) и един ръководител, които всъщност ще се обучават за обучители.

В продължение на седмица българските младежи ще участват в забавните интерактивни занимания и ще опознават италианската култура.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...