Начало / Политика / Младежи от Плевен се интересуват от бъдещето на процедурите за младежка заетост

Младежи от Плевен се интересуват от бъдещето на процедурите за младежка заетост

Младежи от Плевен се срещнаха днес с народния представител от ГЕРБ Владислав Николов в търсене на подкрепа за стимулиране на заетостта на младите хора на възраст до 29 години. Те изразиха своите притеснения за реализирането на процедурите за младежка заетост от началото на 2017 година в условията на евентуален бъдещ служебен кабинет.

Народният представител Владислав Николов посочи, че програмата, даваща шанс за успешен старт на кариерата на завършилите висше образование млади хора, действително има голям успех. Като добър пример той посочи ангажираните през последните две години стажанти в Областна администрация – Плевен, които за периода, за който са били наети, са намерили своята професионална реализация на постоянни работни места както в държавния, така и в частния сектор.

„Безспорно в момента се намираме в усложнена обстановка, която може да застраши усвояването на средства от европейските фондове и реализирането на програми като тази за младежката ангажираност по ОП „Развитие на човешките ресурси”. Като народен представител аз съм категоричен, че подкрепата на младите хора в тяхната професионална реализация трябва да е приоритет на всяко отговорно правителство”, заяви народния представител Владислав Николов.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...