Акценти
Начало / Политика / Младежите на БСП – Плевен осъдиха категорично нападението над Доган

Младежите на БСП – Плевен осъдиха категорично нападението над Доган

Във връзка с днешния опит за покушение срещу председателя на ДПС Ахмет Доган Младежката организация на БСП-Плевен изрази своята позиция в декларация, в която категорично осъждат опита за атентат срещу лидера на ДПС. Считаме, че това е следствие на насажданата политика на омраза и етническа нетърпимост през последните 3,5 години от настоящото управление на страната ни, се казва в декларацията.

„Българският народ е известен със своята етническа и верска толерантност, затова вярваме, че той ще докаже за пореден път своята мъдрост и зряло отношение в един все по-глобализиращ се свят и ще заклейми нескопосаните опити за прокарване на излишни разделителни линии в обществото”, пише още в документа, подписан от името на Областния съвет на Младежката организация на БСП – Плевен.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган беше нападнат по време на речта си на днешната Осма национална конференция на движението, която се провежда в НДК.

Мъж почти опря пистолет до главата на Доган, но той успял да отблъсне ръката му. Едва след това делегатите от първите редове и охраната успели да се качат на трибуната и да повалят нападателя.  При инцидента Доган не беше ранен, но конференцията беше прекъсната за известно време.

Нападателят беше обезвреден и бит, и ритан на трибуната, преди да бъде изведен и задържан в Четвърто РУП в София. Той е 25-годишният Октай Енимемехмедов от Бургас. Първоначално беше съобщено, че мъжът е делегат на ДПС от морския град, но председателят на общинската организация Шерафeт Мехмед отрече тази информация и допълни, че не го познава.

У Енимемехмедов са открити газов пистолет и два ножа. Мъжът е криминално проявен – регистриран е за хулиганство, телесна повреда и грабеж.

След нападението Местан обяви, че Доган няма да продължи речта си. Към 16.30 часа конференцията на ДПС беше възобновена. Доган се е е качил отново на трибуната и е бил посрещнат със ставане на крака. Докладът му обаче е дочетен от Филиз Хюсменова.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...