Начало / Крими / Млада шофьорка с 1.84 промила алкохол обърна „Роувър”-а си в канавка ,

Млада шофьорка с 1.84 промила алкохол обърна „Роувър”-а си в канавка ,

дрегер

На 19 април 2014 година около 5 часа на главния път от град Кнежа в посока град Червен бряг лек автомобил „Роувър“, управляван от 22-годишна от Кнежа, се е обърнал в ляво срещу посоката на движение в крайпътна канавка, съобщават от ОДМВР – Плевен. След извършената проверка с техническо средство „Дрегер», е установено, че водачката е управлявала след употреба на алкохол с концентрация 1.84 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано незабавно производство за престъпление по чл. 343 «б», ал. 1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Кнежа. Работа продължава разследващ полицай.
На 20 април 2014 година в РУП – Кнежа е започнато бързо полицейско производство срещу 29-годишен от Кнежа. Около 07.45 часа в град Кнежа по ул.“Димитър Бутански“ мъжът е управлявал лек автомобил „БМВ 530 Д“ с концентрация на алкохол в издишания въздух 2.46 промила. Проверката е извършена по надлежния ред с техническо средство „Алкотес Дрегер“. По случая е образувано бързо полицейско производство.
В същото нарушение е засечен и 27-годишен от Червен бряг. Мъжът е бил зад волана на «Рено Клио» с 2.70 промила алкохолна концентрация. Проверката е извършена на 19 април около 00:30 часа в село Рупци. Издаден му е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 «б», ал.1 от НК. Работа продължава разследващ  полицай.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...