Акценти
Начало / Общество / Митрополит Игнатий благослови Георг Спартански при встъпването му в длъжност /снимки, видео/

Митрополит Игнатий благослови Георг Спартански при встъпването му в длъжност /снимки, видео/

Плевенският митрополит Игнатий и свещеници от плевенските храмове отслужиха водосвет за встъпването в длъжност на новоизбрания кмет на Плевен Георг Спартански. Ритуалът се състоя в Актовата зала на Общината, където се бяха събрали служители, общински съветници, журналисти.

След като отслужи молебена митрополит Игнатий благослови новия кмет и го поръси със здравец под звуците на „На многая лета”, изпълнена от  Общински хор „Гена Димитрова”.

Георг Спартански прие символичния ключ на Общината не от досегашния кмет проф. Димитър Стойков, а от неговия заместник арх. Трифон Иванов, който изпълнява временно длъжността кмет. Той пожела на Георг Спартански да работи за превръщането на Плевен в по-привлекателно място за живеене, защото гражданите му заслужават това.

В отговор Георг Спартански каза, че приема символичния ключ на Плевен като един от символите на местната власт с усещането за тежестта му. „Давам си сметка, че гражданите на Плевен очакват с този ключ не да заключим вратата на общинската власт за техните очаквания и проблеми, а напротив – с него да отключим широко нашите врати и да работим достойно и почтено, за да изпълним повече от гражданските очаквания. Да работим лице в лице с гражданите, да ги превърнем в свои партньори и да покажем, че Община Плевен  е наистина един бисер в огърлицата на българските общини. Когато има единство между  граждански очаквания и тяхната реализация  с  помощта на административната власт и Общинския съвет, тогава резултатите ще бъдат видими. Вярвам в професионализма на всички вас, служители в общинската администрация, и че с вас заедно ще оправдаем обществените очаквания. Хората очакват от нас вече  практическа работа, без излишно изхвърляне, практични дела с полза за местната общност. На път се тръгва с дружина, затова без волята  на всички вас не е по силите на един кон да изтегли общата ни каруца на равен път. Затова вярвам, че с  усилията на общинската администрация, политическите партии и на гражданите ще направим максималното да покажем, че Плевен има воля, може и наистина постига резултатите, които заслужава”, каза Георг Спартански. Той пожела на всички здраве и  почтена работа. За пореден път Спартански увери, че не влиза като цар и няма да седи на трон и ще разчита на експертната работа на всеки, за да бъде свършена добре работата. „Не се страхувайте и не се притеснявайте, вратата на кмета винаги ще бъде отворена и за проблемите на служителите на общинска администрация. Не залагам на командните подходи и гласувам доверие на всички”, увери новият плевенски кмет..

След тези негови думи по стар български обичай Георг Спартански бе посрещнат с хляб и мед за добре дошъл, а той покани всички на по чаша вино за наздравица и с пожелание за успех. „А успех ще имаме, ако след четири години ни изпратят с усмивка от Общината”, подчерта Спартански.

Следваща Предишна
IMG_4838митрополит игнатий -спартански
IMG_4833Георг Спартански
IMG_4845спартански ключ

IMG_4846спартански
IMG_4855спартански
IMG_4859Спартански-хляб и сол

IMG_4864спартански-арх.иванов
IMG_482хор
IMG_4828служители
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...