Акценти
Начало / Спорт / Мини зала „Арена Армеец“ ще бъде изградена в Плевен

Мини зала „Арена Армеец“ ще бъде изградена в Плевен

спортна зала

Проект на Община Плевен за изграждане на Многофункционална спортна зала в града ще бъде финансиран със средства от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, съобщиха днес от общинската администрация. За същия проект информира на пресконференция и областният управител Илиян Йончев, който нарече проекта мини зала „Арена Армеец“.

За Многофункционалната спортна зала, която ще бъде изградена в на колопистата в Плевен, Министерският съвет отпуска 2 млн. лв., с които ще бъде изпълнена първата фаза на проекта, включваща работно проектиране и стартиране на първи етап на строителните дейности. Стойността на целия проект е 12 809 284 лв.

Предвижда се залата да бъде построена на площ от 4 426 кв. м , а разгърнатата й застроена площ да е 6 458 кв. м  и да разполага с 3 060 седящи места, както и 12 места за хора с физически увреждания. Изграждането на  Многофункционалната зала ще осигури възможност за достъп до професионални спортни, културни и други прояви и ще разполага с оборудване за минимум четири вида колективни спортове. Обектът се допълва и с изграждането на паркинг с над 329 паркоместа, информират още от Общината.

Община Плевен е кандидатствала  с общо 4 проекта за финансиране от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Освен Многофункционалната спортна зала другите три са   за реновиране и модернизация на стадион „Плевен“, за изграждане на открит спортен комплекс и проект за рехабилитация на пътен участък Гривица – Згалево.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...