Акценти
Начало / Общество / Местен патриот издирва факти от новата история на село Гиген

Местен патриот издирва факти от новата история на село Гиген

Гиген

Авторът на „История на село Гиген“ Борис Кодиков издирва факти от новата история на селището  –  периода след 1965 г., с акцент 1989-2014 г. Молбата на местния патриот е всички, които имат какво да разкажат за плевенското село и нещата, които са се случвали там, да се свържат с него на тел. 032/69 89 57 и 0888 890 780 или на e-mail: [email protected]. Може и да му пишат на адрес гр. Пловдив, ул. „Светла” № 2.

„Нашето родно село Гиген има хилядолетна история, но няма отпечатана такава“, пише до медиите Борис Кодиков. И пояснява, че комисия от 25 души под ръководството на Бешко Бешев Моков създава „История на Гиген от древността до 1965 г.” Книгата е написана в периода 1955-1965 г. и е от 280 страници, но тогава не я издават.

Инициативен комитет за написване на „Исторически очерк за село Гиген“ под ръководството на Кодиков вече 15 месеца събира материали за дописване на тази история – в периода от 1965 г. до днес. В замисления очерк са включени и ще бъдат поместени материали за историята на Гиген от древността до наши дни. Молбата на местния патриот е към всички гигенчани, където и да се намират. Кодиков очаква материалите за книгата до 25 септември 2014 г

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...