Начало / Общество / Мащабно учение за действие при силно земетресение се проведе в Левски (снимки)

Мащабно учение за действие при силно земетресение се проведе в Левски (снимки)

Учение на тема „Дейност на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, органите за управление и силите на Единната спасителна система (ЕСС) за провеждане на НАВР при възникване на силно земетресение на територията на община Левски” се проведе вчера в град Левски. Със заповед на кмета на Община Левски Любка Александрова – началник на общинския щаб и ръководител на учението, бе въведен в действие общинския план за защита при бедствия в част –земетресение.

Презентирани бяха основни правила за поведение и действие при силно земетресение. Проведена бе тренировка на общинския щаб за ръководство и координация на НАВР в заседателната зала на Общината.
С вой на сирена в 10.00 часа в сградата на Общината бе даден старт на практическата част на учението и всички напуснаха сградата предупредени за опасността при земетресение. В административната сграда на Общината, района на петролна база гр. Левски, „ЛИТЕКС” АД, района на ПГСС „Н.Вапцаров” бяха организирани и проведени аварийно спасителни дейности, съгласно общинския план за защита при силно земетресение.

евакуация Левски

Евакуация на служителите от всички институции в сградата на общинска администрация и учениците от ПГСС „Н.Вапцаров“, спасяване на пострадал, гасене на пожар с опасност от химическо замърсяване бяха проиграните в учението бедствени ситуации. Секретарят на ЩИОблПЗБ –Георги Петров създаде необходимите условия за работа на щаба и взаимодействието му с участниците.

учение земетресение Левски 1

В учението участваха Община Левски, доброволно формирование „Шаварна”, служители и техника от общинско предприятие „БКС”-Левски, автомобилна и специална техника от община Левски, преподаватели, помощен персонал и ученици от ПГСС „Н.Вапцаров”, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” РДПБЗН–Плевен, РСПБЗН – Левски – екипи и техника, екипи на Районно управление полиция- гр.Левски, екип на Филиал за спешна медицинска помощ – Левски, Регионално звено към Дирекция експлоатация и поддръжка на „ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ”, регион Плевен-регионално звено – Левски, „В И К” ЕООД-Плевен – представител на „Регионално оперативно звено” (РОЗ) – Левски, представител на Районна пътна служба – Левски, Петролна база – Левски, „Литекс” АД.

пожарникари учение Левски

Отчетена бе отличната организация и взаимодействие на всички за постигане на целите на учението с благодарност към участниците и пожелание такова земетресение да не се случва.

пожарникари учение Левски 1

учение Левски

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...