Акценти
Начало / Крими / Маскиран опита да ограби съселянин

Маскиран опита да ограби съселянин

Маскиран 51-годишен мъж от село Брест е направил опит да ограби свой съселянин в дома му, съобщават от полицията. Инцидентът е станал на 13 януари около 19.00 часа.

77-годишният пострадал разказал, че неизвестен мъж, с маска на лицето, проникнал през незаключена входна врата в дома му и чрез използване на сила и заплаха направил опит да отнеме сумата от 60 лева.

От проведените оперативни действия е установено, че извършител е 51-годишен от същото село. Мъжът е доведен в полицията, снето му е обяснение, в което е правил пълни самопризнания и е освободен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.198, ал.1 във връзка с чл.18, ал.1 от НК. Уведомен е районен прокурор.

На 15 януари в 12.05 часа в РУП Гулянци е получен сигнал от 51-годишна местна жителка, че малко преди това в същия град в района на площад „Свобода“ две жени чрез използване на сила са й отнели чанта с документи. От проведените полицейски действия е установено, че жените – на 19 и на 30 години от Гулянци, са криминално проявени за кражби. Те са задържани за 24 часа.

Образувано е бързо производство по описа на Районна прокуратура Никопол за престъпление по чл.198, ал.1 във връзка с чл.20, ал.1 от НК. Уведомен е районен прокурор.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...