Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Мартин Митев: Евтин политически популизъм и фарс е вчерашното изслушване на двамата архитекти

Мартин Митев: Евтин политически популизъм и фарс е вчерашното изслушване на двамата архитекти

Като евтин популизъм и фарс определи Мартин Митев вчерашното изслушване в Общинския съвет на авторите на проекта за реконструкция на центпралния площад в Плевен  – ландшафтен архитект Лидия Христова и архитект Красимир Попов. Това той заяви на пресконференция днес в пресклуба на БТА в качеството си на председател на групата съветници от ГЕРБ.

Като предистория на този фарс той посочи дадената ден по-рано пресконференция от председателя на БСП – Плевен – Цветко Цветков, на която той обяви, че ще искат изслушване на двамата архитекти като извънредна точка в дневния ред.

За изненада на ГЕРБ предложението за извънредна точка е внесено от групата съветници в дясно. Според Митев това поражда сериозно съмнение относно чистоплътността на искането за изслушване на архитектите., но последвалата декларация от БНД разсеяла всичките му съмнения.  Тук Митев цитира част от тази декларация, в която се казва, че :”..колегите от дясно и колегите от ляво ще направим всичко възможно това безумно отношение към проблемите на Плевен да бъде прекратено”.  Според него това е „безпринципно, лишено от всякакъв морал обединение на взаимно изключващи се политически субекти в името на чисто комерсиалната логика за привличане на електорат, насочен директно срещу ПП ГЕРБ”.

Вчерашното решение за изслушване на двамата архитекти за Мартин Митев е евтин политически популизъм, тъй като зад внасянето на тази извънредна точка няма никаква спешност. Напротив, то е безвъзвратно закъсняло и единственият ефект, който се получи от него е само „чесане на езиците”, категоричен е Митев. Той зададе въпрос  защо досега колегите му от ляво и от дясно, не са поискали такова изслушване, а го правят точно преди изборите. Според него се търси евтин политически пиар и в ляво, и в дясно.

Но силно е учуден защо двама именити плевенски архитекти позволяват да бъдат използвани в тези „дребни политически интрижки”. Той ги посъветва, ако смятат, че проектът има недостатъци, че не е изпълнен както трябва или има злоупотреби, да се обърнат към съответните органи, и а не позволяват да бъдат въвлечени в „политически оцветен пасквил”.

Общинският съветник Даниела Гонкова допълни, че успешно реализираните проекти от това общинско ръководство явно озлобява опонентите им.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...