Акценти
Начало / Общество / Мартенски поздрав за децата от Дом “Детелина” направиха в НУ “Христо Ботев”

Мартенски поздрав за децата от Дом “Детелина” направиха в НУ “Христо Ботев”

Във връзка с традиционния и носещ много радост на всички български деца празник Баба Марта, учениците от НУ “ХристоБотев” изработиха мартеници за децата в неравностойно положение от дом “Детелина” в Плевен. Сръчните ръчички на първокласници и второкласници създадоха традиционните български украшения като усвоиха автентични техники за изработката им от прежда, мъниста и вълна в часовете по Домашен бит и техника.

На 29 февруари учениците от II в клас с класен ръководител Румяна Михайлова и Кремена Ангелова – учител по музика, с богата програма от стихотворения и песни за Баба Марта ще поздравят малките палавници от Дом“Детелина” и ще ги закичат с изработените от тях мартенички.

Идеята на Цветелин Горанов, директор на училището, и на Педогическия колектив е да зарадват малчуганите, да им помогнат да се почувстват приобщени към празника и да усетят красотата и духа му, защото мартеницата е символ на мир и любов, на здраве и щастие. В белия цвят е втъкана чистотата и искреността на отношенията, а в червения – топлотата на взаимното приятелство и взаимната обич. А децата са символ на мартеницата – те носят в сърцата си нейните два цвята – чистота, невинност, искреност, обич и откровение.

По традиция учениците от НУ “Христо Ботев” общуват със своите връстници от Дом “Детелина”. На големия християнски празник Коледа за пореден път те ги зарадваха с дрехи, раници, тетрадки, играчки и др.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...