Начало / Образование / Маратон на приказката в ДГ „Калина” – Плевен

Маратон на приказката в ДГ „Калина” – Плевен

В детска градина „Калина“  – Плевен, започна  седмица с  „Приказки без край“, посветена на Международния ден на книгата и на Седмицата на детската книга, а дейностите са част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността .

Във втора „А“  група се  проведе инициатива  „Купи книжка на своето дете и я прочетете заедно!“. Родителите купиха книжки на своите деца, а след това в задушевна домашна среда я прочетоха . Тези съкровени мигове на общуване родител- дете в книжарницата и в процеса на четене накараха детските очи да заблестят от радост и удовлетворение. Запечатаните моменти в снимки ще напомнят след години на децата не само за грижата на родителите им и за щастливото им детство, но  и за първите стъпки  към знанието чрез книгата. Във фоайето на детската градина е оформен постер за популяризиране на инициативата, разказаха от детска градина „Калина”.

В  групата гостува бабата на Мирослав и  с приказки от „старата ракла“ пренесе децата във вълшебния свят на българските народни приказки, предавани и до днес от уста на уста, но с неувяхваща сила на мъдростта и победата на доброто над злото.

Приказките за „Трите прасенца“, “Червената шапчица“, „Житената питка“ , “Дядовата ръкавичка “ и „Грозното патенце“ които децата вече разказват самостоятелно бяха част от “Маратон на любими приказки“, в който децата  участваха с желание, а след това бяха “малки илюстратори“ и нарисуваха по детски любимите им  моменти.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...