Акценти
Начало / Общество / Малчугани от домове играха и пяха в Градската градина

Малчугани от домове играха и пяха в Градската градина

Малки и по-големи палавници от домовете за деца, лишени от родителски грижи в село Тотлебен и „Детелина” в Плевен се забавляваха до насита на организирания от Сдружение ,,Младежка инициативност в българското общество” /МИБО/ фестивал ,,Радостта и Усмивката”. Песни, танци и игри бяха осигурили батковците и каките, както и незабравими спомени от един прекрасен пролетен ден.

От МИБО казаха за поредната си инициатива, че целта е да се помогне на децата от социалните домове, още повече, че младежите редовно участват във фестивали и благотворителни инициативи. Дейността на сдружението е именно подкрепа на инициативите, свързани с обучение и бъдещата реализация на младите хора.

В помощ на фестивала се притекоха и участниците в различните клубове по проект „УСПЕХ” от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен. Те занимаваха малчуганите в клубовете „Танци без граници”, „Боди арт”, „Фабрика за идеи”, „Екология”. Около оркестрината в Градската градина децата имаха възможност да рисуват върху асфалт, да се състезават в скачане с чували, дърпане на въже и още различни интересни игри.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...