Акценти
Начало / Политика / Любомир Петков: Амбицията ми е да върна на плевенските социалисти усещането за победа

Любомир Петков: Амбицията ми е да върна на плевенските социалисти усещането за победа

Председателят на Общинския съвет на БСП – Плевен Любомир Петков/ на снимката вдясно/ бе избран за член на Изпълнителното бюро на Националния съвет  на партията. Новият състав на най-висшият партиен орган бе утвърден на първото заседание на НС след 48-ия Конгрес, което се проведе в събота. Четирима са заместниците на Сергей Станишев – Георги Пирински, Янаки Стоилов, Евгений Узунов и Димитър Дъбов. В 12-членното Изпълнително бюро Любомир Петков ще отговаря за връзките със синдикалните и съсловните организации.

„Голямата ми политическа, а и лична амбиция е да върна на плевенските социалисти, доколкото е в моите възможности, усещането за победа на нашата кауза. Не просто политическа победа, която да замени едните със сдругите. А победа за кауза, която е добрата перспектива и алтернатива за България”, каза днес пред журналисти в Плевен Любомир Петков. Той допълни, че основната политическа цел на новото ръководство е постигане на голям успех на следващите парламентарни избори и изработване на онези политики, които „да измъкнат страната в следващия управленски мандат от задълбочаващата се криза, която допълнително се усилва от слабото, безпомощно срещу кризата управление на ГЕРБ”.

Любомир Петков изтъкна, че доверието и подкрепата, които е имал и в най-тежките моменти досега, са му дали шанса да поеме отговорността да участва в най-висшия партиен орган на БСП. „Разбира се оттук нататък ще се старая да се ангажирам и работя така, че плевенските социалисти да усетят, че не съм подвел тяхното доверие, което е всичко за мен през последните години”, допълни Петков.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...