Начало / Последни новини / Лошото време спря плевенския автомобилен състезател Ивелин Чапанов по пътя към върха

Лошото време спря плевенския автомобилен състезател Ивелин Чапанов по пътя към върха

Плевенският автомобилен състезател Ивелин Чапанов с неговото „Рено Клио“ падна жертва на проливните дъждове, които обхванаха страната вчера. За това информират от www.plevensport.eu. Пилотът на „Плевен рейсинг тим“ попадна в аквапланинг и не успя да завърши първия манш от четвъртия кръг на планинския шампионат – „Раховец-Лясковец 2015“. Така плевенчанинът бе декласиран и не продължи участието си в ралито. От сайта припомнят, че в първите три кръга на националното планинско първенство Чапанов завършваше неизменно като победител в своя клас НС3. Поради пороите и в резултат от съображения за сигурност, състезанието край Велико Търново, вместо в предварително плануваните три етапа, протече в два, като решението беше взето от комисарите и рейс директора.
В ралито взе участие още един пилот на „Плевен рейсинг тим“ – Искрен Пондев с Пежо 106. Той финишира на 22-ра позиция в крайното класиране с време 6:38.62 мин., като в неговия клас НС5 успя да влезе в тройката, като остана само зад Тодор Атанасов от АСК „Одесос рейсинг“ с ВАЗ 2108 и Живко Живков от АСК „Марина мотор“ с ВАЗ 2105.
В стартовете на рали „Раховец’2015“ пилотите бяха без навигатори. Те трябваше да преминат през отсечка с дължина 3 350 метра, с денивелация 210 метра и 6.3% наклон. Следващият пети кръг ще се състои на 4 и 5 юли, когато по програма е предвидено „Планинско Панагюрище“.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...