Начало / Икономика / Лектори от НАП Плевен влизат в класните стаи

Лектори от НАП Плевен влизат в класните стаи

За четвърта поредна година, едновременно със старта на учебната година, НАП даде началото на образователния си проект „Влез в час с данъците“. Целта му е младите хора на възраст между 14 и 18 години да получат основни познания за данъчната и осигурителната система в страната. В рамките на инициативата близо 100 служители на НАП се срещат с ученици в 28-те областни града в страната. При срещата си със средношколците лекторите на НАП се стремят да провокират интерес у тях, като им предоставят подходящи източници на информация за данъците и осигуровките.

Лектори и от офис на НАП Плевен ще вземат участие в кампанията, като ще изнесат данъчен урок в плевенските училища.

Тази година кампанията променя своя формат, за да бъде още по-близо до навиците и интересите на учениците. Лекциите, които ще изнасят служителите на НАП в класните стаи, ще включват видео-материал, който представя данъчната материя чрез диалог с участието на популярни лица. Всички ученици могат да посетят сайта на кампанията www.vlezvchas.bg, където да  получат повече информация за проекта и да се състезават в интерактивна игра за атрактивни награди.

В четвъртото издание на „Влез в час с данъците“ НАП ще раздаде 10 големи награди – 2 игрови конзоли, 2 гейминг системи за виртуална реалност, 2 велосипеда, 2 електрически смарт ховърборда и 2 смарт часовника. Наградите се разпределят на случаен, лотариен принцип, посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер. Първата награда ще бъде изтеглена на 1 октомври 2018 г.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...