Начало / Образование / Лайънс клуб Огледало започва дарителска кампания за поставяне на соларни знаци в близост до учебни заведения

Лайънс клуб Огледало започва дарителска кампания за поставяне на соларни знаци в близост до учебни заведения

Светещи соларни знаци ще бъдат поставени пред пешеходните пътеки на 21 детски градини и 15 начални училища в град Плевен. Те ще бъдат закупени с дарени средства в кампанията, организирана от Лайънс клуб Огледало – Плевен. За инициативата съобщиха днес представители на дамския клуб на пресконференция в Пресклуба на БТА.

Дарителската кампания ще е голямата кауза на Лайънс клуб Огледало за настоящата година. Тя ще премине под мотото „Безопасност за нашите деца – сигурно бъдеще”, каза Нора Петрова, която ще бъде президент на клуба през мандат 2020/2021 г.

През трите години от своето съществуване Лайънс клуб Огледало – Плевен стана разпознаваем именно с благотворителните си инициативи, подчерта Мариета Павлова, чарт президент на Огледало и допълни, че усилията им са насочени основно към здравето на децата.

През 2019 г.  с дарителски средства са закупени  кардиотокограф и фетален доплер за АГ кабинет към ДКЦ – Плевен, апарати за превенция в утробна възраст, припомни сегашният президент на Лайънс клуб Огледало – Мариела Иванова. Също миналата година със съдействието на дамите от Огледало в Плевен беше организирано популярното вече в страната състезание „Буквоплет” и ученичка от НУ „Христо Ботев” – Плевен стана национален шампион. На 4 април в 17.00 ч. в зала „Катя Попова“ ще се проведе отново състезанието „Буквоплет”, участие в което вече са заявили 12 училища.

На 28 март Лайънс клуб Огледало ще организира традиционния си благотворителен бал, на който ще бъдат събрани средства в подкрепа на каузата им „Безопасност за нашите деца – сигурно бъдеще!“. Дарителите, които дарят цялата сума за закупуване на един соларен пътен знак, която е 600 лв., ще могат да изберат мястото, на което да бъде поставен и сложат фирменото си лого под него, стана ясно на пресконференцията. Средства за закупуване на пътните знаци могат да бъдат превеждани и по обявената дарителска сметка:

Банкова сметка:

Търговска банка Д“ АД

BIC: DEMIBGSF

IBAN: BG94DEMI92401000206218

Първият соларен знак вече е монтиран пред пешеходна пътека до НУ „Христо Ботев” в Плевен. Основен приоритет за нас е сигурността на учениците, подчерта директорът на училището Цветелин Горанов, който е общински съветник и  председател на Постоянната комисия по образованието към Общинския съвет. Той допълни, че една от целите на общинското ръководство е безопасна инфраструктура в района на училищата и детските градини и тази кампания ще помогне за това. „Защото не трябва да се търсят пари само от бюджета на Общината, а чрез неправителствени и бизнес организации да се постигат тези цели”, подчерта Горанов.

Кампанията на Лайънс клуб Огледало ще продължи през цялата година, като дамите се надяват, че в нея ще се включат повече дарители, за да бъдат поставени соларни пътни знаци на повече места в града. Практиката показва, че където има такива светещи предупредителни знаци, намаляват пътните произшествия с деца, коментира Нора Петрова.

 

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...