Начало / Култура / Куклите от Кукления театър в Плевен оживяват в Коледна украса

Куклите от Кукления театър в Плевен оживяват в Коледна украса

По много артистичен начин ще бъде украсена за Коледа сградата на Драматичния театър в Плевен. Кукли от реквизита на театъра за деца ще радват минувачите от прозорците на първия етаж. Над 15 кукли ще бъдат показани в изложба във фоайето на театъра, но те ще се виждат и от улицата. Какво по-естествено от това куклите от Кукления театър да оживеят в Коледна украса, сподели директорът на ДКТ „Иван Радоев” – Васил Василев.

Повечето кукли от изложбата са ползвани от актьорите в стария куклен театър на Плевен, известен като Театърът с петлето. Най-старата е на чорбаджи Ненчо от спектакъла „Маминото детенце” на режисьора Елена Владова по драматизацията на Петър Ковачев, игран в Плевен през 1972 г. Има и по-нови, които са от спектакли, играни след 2000 г.

Артистичната Коледна украса в театъра ще допълва стилизирана елха – стълба.

Много сме горди с новата фасада, с която ще изненадаме плевенчани в навечерието на предстоящите празници, добави Елена Ангелова, която е новият драматург на Плевенския театър.

Към образа на куклите ще се прибавят  плакати с образите на актьори от трупата, които по нестандартен начин ще приканват публика в залата. Идеята е заимствана от комиксите. Сградата на театъра ще се оживи, ще привлича вниманието на плевенчани и така ще провокираме още по-голям интерес към нашите спектакли, убедена е Елена Ангелова. Този нетрадиционен подход за рекламиране на актьорите и на представленията ще продължат през годината, като плакатите периодично ще се сменят.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...