Начало / Образование / „Крушата на раздора“ предизвиква нови проверки в детските градини

„Крушата на раздора“ предизвиква нови проверки в детските градини

Постоянни проверки без предупреждение ще бъдат извършвани в детските градини в Плевен. Това заяви днес преди началото на редовното заседание на Общински съвет – Плевен кметът Георг Спартански. Повод за изказването му стана плод, „приличащ на круша“ по негови думи, който му е бил предоставен от родител. Крушата, заедно с една бисквитка, е била дадена на плевенско дете в едно от детските заведения по думите на родителя.

„Това, което виждате в ръката ми, се предполага, че е плод. Предполага се, че е круша, въпреки че аз такава круша през живота си не съм виждал“, каза кметът, показвайки плода. „Това е абсолютно безобразие, абсолютна наглост от страна на доставчика и абсолютно престъпно безхаберие от страна на съответния директор на детското заведение“, подчерта Спартански.

Той припомни, че при първия сигнал преди няколко седмици е свикана среща и директорките са били предупредени, че компромиси с храната на децата няма да се прави. Констатирани са нередности на места и се следи какво е положението, „но такава гавра с плевенските деца, да им се поднасят такива, не знам как да ги нарека, плодове за закуска с парите на плевенския данъкоплатец, категорично е недопустимо. Това граничи с престъпление“, заяви градоначалникът.

Затова ще бъде направено разследване по конкретния въпрос, но проверки ще има и в другите детски заведения. „Никой да не си мисли, че след като е проведена една среща, нещата ще си вървят по старому. От тук нататък, ако констатираме по вина на директорите приети такива доставки, самият директор ще си смени местоработата, защото не приемам никакви извинения“, заяви Георг Спартански.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...