Акценти
Начало / Крими / Крадец задържа непознат „колега” за грабеж

Крадец задържа непознат „колега” за грабеж

25-годишен плевенчанин, криминално проявен за кражби, е задържал свой „колега” заради извършен грабеж, съобщават от полицията. Не се знае какво е „трепнало” в душата на проявилия гражданска съвест мъж, но фактът е регистриран.

Инцидентът е станал на 6 май около 16.20 часа на кръстовището на  ул. „Лозенка” и ул. „В. Петлешков” в Плевен. Криминално проявен за кражби 25-годишен мъж забелязал, че движещият се пред него внезапно се спуснал, ударил в тила 76-годишна жена, издърпал дамската й чанта и побягнал по улицата. Тогава проявилият съвест крадец се затичал и задържал непознатия грабител.

Направена по-късно проверка установила, че грабителят е от село Божурица и има три заявителски материала за грабеж, притежаване на наркотици и обсебване. А в чантата на бабата е имало лична карта, 30 лв., мобилен телефон и очила.

Откраднатото е върнато на собственичката, грабителят пък е прекарал 24 часа в ареста. За случилото се е уведомен дежурен прокурор, продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...