Начало / Общество / Контейнер с химични вещества се запали, няма опасност от замърсяване на въздуха

Контейнер с химични вещества се запали, няма опасност от замърсяване на въздуха

Инцидентът е станал снощи около 22.42 часа в двора на «Метехно-България» АД, съобщават в днешния бюлетин на ОД на МВР – Плевен. В самозапалилия се контейнер са съхранявани полиол и изоцианат. Химичните вещества са използвани като материали в дейността на фирмата. Работата с тях изисква правилното им съхраняване за безопасно разграждане и разпадане на елементите им. Служители от ОУПБЗН – Плевен с два специализирани автомобила и пяна са потушили тлеещия дим от контейнера и са обезопасили мястото на произшествието. Въпреки специфичната миризма е установено, че няма замърсяване на околната среда и на въздуха в района, категорични са от полицията. За случая е уведомена Регионалната инспекция по околната среда и водите в Плевен.

През вчерашния ден са горели  още два контейнера в Плевен. Инцидентите са станали  на улица „Георги Бенковски” и улица „Стоян Михайловски”. Причините са небрежност при боравене с открит огън. По същата причина изгорели и 60 кв. м от покрива на къща в  Червен бряг, съобщават още оп полицията. Инцидентът станал около 14:37 часа вчера. Пострадали хора няма.
Небрежност при боравене с открит огън е причина и за пожар в село Каменец, при който еизгорял напълно хамбар със складирани вътре в него два куб.м. дърва за огрев и половин тон с фураж. 

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...