Начало / Култура / Книгата „Тишина!Запис” представят днес в читалище „Съгласие”

Книгата „Тишина!Запис” представят днес в читалище „Съгласие”

От 17.30 ч. днес, в зала фоайе на читалище „Съгласие 1869” ще бъде представена книгата на д-р Момчил Георгиев „Тишина! Запис“.

Доц. д-р Момчил Георгиев е дългогодишен ръководител на музикалните процеси в БНР. Книгата „Тишина. Запис“ е „скромен глашатай на факта, че Българското национално радио не е само медия и журналистика, а мощна  и незаменима културна, образователна и музикална организация“.

Акцент в книгата е значението на Националното радио за любителското и професионалното музикално изкуство у нас. Тя се спира на историята и развитието на музикалните състави, фонотеките и архивите, международният импресарски и звукозаписен обмен, националните и международни музикални конкурси и фестивали, музикалните параметри на Регионалните радиостанции. Очертани са новите предизвикателства пред музиката в обществената медия на XXI век. В приложените справки читателят може да открие неизвестни данни, имена и факти, както и информация за получени и дадени от името на БНР награди, списък на музикални редактори, диригенти и композитори, работили в системата на Радиото, и много други.

Книгата е отправна точка за бъдещи изследователи на океана от музика в архивите и ефира на БНР.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...