Начало / Общество / Кметът ще пази града от безразборно лепене на плакати с джентълменско споразумение с партиите

Кметът ще пази града от безразборно лепене на плакати с джентълменско споразумение с партиите

На 6 октомври ще бъдат монтирани петте табла, на които по време на предизборната кампания партиите ще могат да лепят предизборните си материали, освен на афиш колоните в града.

Най-късно до другия понеделник кметът Георг Спартански ще предложи на партиите, които са се регистрирали за участие в президентските избори, да подпишат предизборно споразумение, че ще ползват за лепене на афиши само таблата и колонките.  „Разчитам на джентълменско споразумение от страна на представителите на партиите в Плевен, че ще мобилизират активистите си и няма да допуснат градът да бъде облепен целия с предизборни плакати извън разрешените за това места, заяви днес на редовната оперативка кметът Спартански.

Той съобщи още, че Общината ще купи специална боя, с която ще бъдат пребоядисани стълбовете в по-голямата част на града. Тя не позволява да бъдат залепване плакати.  Колкото и скъпа да е тази боя, със сигурност ще е по-евтино за общинския бюджет, отколкото след  избори да се чистят плакатите и след това да се пребоядисва, защото е смъкната боята и стълбовете ръждясват, коментира кметът. Тази предпазна мярка обаче ще може да се използва за следващи предизборни кампании.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...