Акценти
Начало / Последни новини / Кметът Спартански изпрати участниците в 66-ата Международна колоездачна обиколка на България

Кметът Спартански изпрати участниците в 66-ата Международна колоездачна обиколка на България

С изстрел със сигнален пистолет кметът на Община Плевен Георг Спартански даде началото на IIб етап от Плевен до Свищов на 66-ата Международна колоездачна обиколка на България. Преди това той помогна на победителите в отделните дисциплини да облекат отличителните фланелки. Домакинството на града ни е в чест  на 140-ата годишнина от Плевенската епопея.

По-рано на обяд състезателите финишираха в Плевен при полуетапа от Троян. Заместник-кметовете Стефан Милев, с ресор „Европроекти и хуманитарни дейности” и Иван Кюлджийски, „Младежки дейности, спорт, туризъм”, наградиха победителите. На трето място се класира Станимир Чолаков от „Хемус”-Троян, на второ – Едуард Ворганов (Беларус), първото място с време 1:26:05 зае Радослав Константинов от Националния отбор на България. Беше отличен и най-добре представил се млад състезател в колоната, а най-добър катерач, най-активен състезател и лидер в генералното класиране стана отново украинецът Сергей Лагкути.

Отсечката Троян – Плевен – Свищов е с дължина общо 135 км. В тазгодишната обиколка участват 15 отбора, 5 от които са български.

Снимки: Пресцентър Община Плевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...