Акценти
Начало / Образование / Как върви ремонтът на Спортното училище инспектира областният управител

Как върви ремонтът на Спортното училище инспектира областният управител

спортно училище Плевен

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев провери хода на ремонтните дейности на Спортно училище „Георги Бенковски”- Плевен. Той се увери, че на обекта обекта усилено се работи.

Ремонтът на училището започна на 24 март тази година, а изпълнител на обекта е „Еко Танк Инженеринг”ООД – София, припомнят от областната администрация. Фирмата спечели офертата на Министерството на младежта и спорта и ще ремонтира спортните училища в Плевен и Пловдив. Дейностите предвиждат   да се направи топло- и хидроизолация на покрива на сградите, да се санират фасадите, да се подмени вътрешната и външната дограма, подовите настилки, да се ремонтира санитарните възли, да се шпакловат и боядисат стените и таваните и да се сменят осветителните тела. Общата сума е почти 3 милиона лева, а срокът за изпълнение – 8 месеца. Това е първата голяма обществена поръчка на министерството, средствата за която бяха одобрени от правителството.

Плевенското спортно училище не е ремонтирано от своето откриване. Министър Марияна Георгиева го посети през есента на миналата година по покана на областния управител и се увери в нуждата от инвестиции. Тя се ангажира и с отпускане на средства за ремонт на лекоатлетическата зала.

Спортно училище

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...